Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, april 05, 2007

Gammal kärnkraft rostar aldrig, eller?

Torbjörn Johansson, miljöpartist här i Borås och en engagerad ersättare i servicenämnden, har en bra artikel om de många dåliga sidorna med kärnkraften och fördelarna med förnyelsebar energi i dagens lokaltidning. Definitivt läsvärt.

3 kommentarer:

Eva-Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eva-Lena sa...

Hej! Min uppfattning är att det inte är så vanligt med lokalpolitiker som bloggar (fast självklart kan jag ha fel). Själv tror jag att det är ett bra sätt att skapa närhet mellan lokalpolitiker och kommuninvånare framförallt mellan valen. Är lite nyfiken på om du fått några reaktioner, positiva som negativa, lokalt från dina kommuninvånare. Upplever du att du kommit närmre dina väljare? Tror du att bloggen har förutsättningar att ersätta torgmötet? undrar Eva-Lena

Johan sa...

hej eva-lena!

det är intressanta och viktiga frågor du ställer. det är nog sant att ganska få lokalpolitiker bloggar. de flesta bloggande politiker kommenterar nog nyheter i stort och rikspolitik, ganska få uppehåller sig vid vad som händer lokalt. själv försöker jag hitta en blandning mellan detta och lokalpolitik, och för den delen en hel del egna reflektioner.

många politiska bloggar tenderar att mest bestå av insändarliknande inlägg, och sådana är ärligt talat rätt trista att läsa. jag vill ha inlägg som passar just bloggformatet. därmed inte sagt att jag alltid lyckas ;)

jag har fått en del reaktioner på mitt bloggande. kanske framförallt från andra politiker, men en gång i valrörelsen blev jag exemepelvis igenkänd på krogen som bloggande polititiker. det var kul. å andra sidan är inte borås större än att politiker blir igenkända ibland.

även ifall bloggen är en utmärkt arena att möta väljare så ska man inte överskatta dess genomslagskraft. de flesta väljare har ännu inte hittat ut i bloggosfären.

fråga gärna vidare.