Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, mars 16, 2007

Post-Pinocchio

Så blev det då slutligen ett beslut om statyn. Förstår verkligen inte hur den kan engagera så mycket. Men visst, allt som får fler medborgare sugna på politik desto bättre. Tomas rev ned applåder från åskådarläktaren när han höll sitt anförande vilket fick ordföranden att slå klubban hårt i bordet och, även hon på småländska, ryta att det var icke tillåtet. Vi bak i bänkarne hade kul. Trots tre timmars debatt. Tyvärr kom debatten igång på allvar först efter trekvart eller så. Hoppas inte alltför många av de rekordmånga besökarna hann lämnas salen och tänka att det var på tok för segt.

Om Pinocchio känns som jag bloggat tillräckligt - men jag tycker det är märkligt hur det blev blockpolitik av det. Hur fasen kan en nio meter hög staty av brons vara blockpolitik? Men jodå. Alla i majoriteten röstade ja. Sossarna och sverigedemokraten röstade nej. Vänstern intog en mer resonabel ställning och avstod från att rösta, då de inte hade något emot donationen i sej men placeringen av den. Själv är jag glad att statyn inte placeras i Annelundsparken, vilket vänsterpartiet och byggnadsnämnden föredrog (eller ja, de i byggnadsnämnden som satt i fullmäktige har ju ändrat sej nu, såklart). Annelundsparken är en vacker park, till stor del bestående av relativt orörd natur. Även parkens mysiga sluttningar klarar sej bra utan staty. Däremot får statyn gärna stå i det tråkiga gathörn den är tänkt att stå.

Jag hade hellre sett att var ledamot röstat efter eget huvud, det hade med största sannolikhet blivit ja till donationen ändå. Men vi Boråspolitiker hade kunnat visa att konst inte är blockpolitik.

Betvivlar stark att den då redan två år gamla Pinocchiostatyn blir ett hett debattämne i nästa valrörelse. Men jag kanske har fel? Det sägs ha hänt förr.

Avslutar med att citera ett mail en bekant skickade.

"Jag tycker hursomhelst att det var bra att det blev ett "ja". Lite fler bisarra inslag i stadsbilden - det bara måste vara bra..."

3 kommentarer:

FredrichL sa...

Det är ju givet att det blev blockpolitik av det, allt är till syvende og sidst blockpolitik. Det finns givna för och emot, utifrån ett ideologiskt perspektiv.

Utifrån mitt perspektiv förefaller det helt rimligt att ta emot en donation, så länge det inte villkoras.

Johan sa...

är det blockpolitik när sossar och kristdemokrater/konservativa gör upp om alla viktiga poster i EU-parlamentet?

är det blockpolitik när sossar och kristdemokrater/konservativa regerar tillsammans i både Nederländerna och Tyskland?

är det blockpolitik när både svenska sossar och borgare gillar EU/EMU, gillar att Sverige exporterar vapen och tycker att varken rösträttsåldern eller riksdagsspärren bör sänkas? eller för den delen när de är överens om att klämma åt fildelare?

Svaret kan vara ja. Men isåfall är det grönt mot grått. Knappast rött mot blått.

martin sa...

Nja Byggnadsnämnden hadde att yttra sig om området och där räckte P inte till därav remissvaret. Min personliga favorit är djurparksentren tätt följd av Gässlösa och Sobacken

martin neuman