Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, februari 05, 2007

Valutaunionen - här kommer vi

Jag kan inte tolka Maud Olofssons utspel om EMU som något annat än att hon nu tänker se till så centern kommer svänga i sin inställning till valutaunionen. Annars lyfter man inte frågan när Sverige klarar sej alldeles utmärkt utanför EMU. Den ekonomiska katastrof ja-sidan utlovade har uteblivit och frågan är politiskt fullständigt död. Till mångas glädje.

Centerns utspel bör oxå ses som en signal om att de inte tänker jävlas när de fem nyanserna av grått (borgerliga blocket och sossarna - för den som undrade) nån gång kring 2012 eller så kommer klubba igenom ett ja till EMU i riksdagen. Lagomt långt mellan två val. Så får även den svenska finansministern, oavsett om han är S- eller M-märkt, vara med på möten med finansministrarna nere på kontinten. Och alla som gått i skolan vet ju hur jobbigt det kan vara att "inte få vara med". Så det gråa blockets inställning får man väl ha en viss förståelse för.

Det vore ju synd ifall EU/EMU-frågan fick ställa till det i fler val. Eftersom det där omtalade "folket" inte drar jämt med majoriteten politiker.

Och ett olydigt folk är ju inte bra för demokratin, eller?

Inga kommentarer: