Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, februari 06, 2007

Gröna stilbildare

Moderaterna har inspirerats av miljöpartiet. Undrar ifall de vet om det själva? Per Schlingmann berättar i Svenskan.

"Politiken ska sättas på pränt i ett nytt handlingsprogram, som klubbas i höst. För första gången ska inte bara moderata föreningar och förbund få ha åsikter. Regeringspartiet tänker också låta svenska folket tycka till, via internet och sina lokala politiker. Pr-mannen är synbart nöjd över greppet:
- Vi kommer i vår kampanjverksamhet under våren att be att få in allmänhetens synpunkter, på vad de tycker att vi ska fokusera på och vad de känner att vi inte löser. Vi vill visa att vi fortsätter att lyssna på människor, och inte sluter oss i maktens korridorer."
Så gjorde öven miljöpartiet när vi reviderade vårt partiprogram för några år sedan. Förslaget till partiprogram skickades runt till alla möjliga organisationer som inbjöds tycka till. Mp-Borås gjorde samma sak när vårt kommunala handlings- och visionsprogram skulle tas fram. Det var intressant att läsa vad exempelvis lokala avdelningen av Rädda Barnen eller för den delen företagssammanslutningen Mitt i Borås hade att säga om vårt handlingsprogram - och en del synpunkter arbetades också in i handlingsprogrammet.

Så, Per Schlingmann, ett klokt val av er att följa efter oss vad gäller att plocka in åsikter från andra än egna partikamrater.

Undras tro om man skulle lämna ett remissvar på moderaternas handlingsprogram?

2 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Ah, jag är på.

Per sa...

Haha jag tycker att (m) kan skicka sitt program på remiss till mig. Tycker gärna till om "det nya arbetarpartiet" ;-)