Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, februari 02, 2007

Allt har sin tid

Inte kunde jag tro att arbetsgivarsidan skulle komma med ett så utmärkt förslag som att dissa traditionella helgdagar - men jodå. Det är faktiskt lite konstigt att i ett mångkulturellt och sekulariserat samhälle ha kvar religiösa helgdagar. Låt vara att de flesta skulle föredra att behålla dem, men varför tvinga folk att ta ledigt vid vissa speciella tillfällen?

6 kommentarer:

Jakop Dalunde sa...

Hear hear!

Fortsätt sekulariseringen och låt var och en bli salig på sitt sätt.

Anders Wallner sa...

Word! Sen tar vi almanackan också!

Thomas Svensson sa...

"varför tvinga folk att ta ledigt vid vissa speciella tillfällen".

För att man då vet att alla andra också är lediga, vilket gör det så enkelt att passa på att täffa dem även om de bor långt bort.

Det är naturligtvis enklare att låta dessa helger vara där de är oavsett religiösa villfarelser och låta traditionen råda.

... sagt av en representant för en annan generation ;)

Johan sa...

thomas, det ligger trots allt mycket i det du säger. och jag tror väl att inom överskådlig framtid skulle de flesta helgerna finnas kvar ungefär som nu.

men det är liksom bättre ifall folk finge bestämma själva :)

och många skulle säkert offra en eller annan dag av långhelgerna och istället få fler långweekendar framåt maj. di där dumma gråa (borgarna + s) snodde ju annandag pingst häromåret.

Anonym sa...

Klart företagen vill ha bort de traditionella helgdagarna. Då slipper de ju betala ut en massa extra OB, exempelvis. Sanna mina ord osv.

Tycker det vore bättre om semesterlagen ändrades så att alla hade rätt att ta ut, tja, ett antal av dagarna på vilka som helst dagar på året. Om så hela personalstyrkan vill ta ledigt den 37 mars så ska de få det. Exempelvis. Så kan vi få "personliga helgdagar" i kombination med "nationella helgdagar".

Om de nationella helgdagarna ska avskaffas så tycker jag att det bör anordnas en folkomröstning om det, lämpligen i anslutning till riksdagsval. Det här är typisk fråga som folket kan få ta ställning till utan att det kan orsaka alltför stor skada.

MKt_gammeldags - tydligen

Anonym sa...

Angående namnsdagar så är ju det en kristen tradition som de gärna kan få hålla på med, finns inget som hindrar en sekulariserat almanacka utan namnsdagar, eller en annan almanacka med namnsdagar på karaktärer ur TV-serien Star Trek :)

/MKt_fånig