Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, januari 26, 2007

Gustav in action - nu på kultursidorna

TV4s Gustav Fridolin skriver på Aftonbladets kultursida om ett riktigt bra beslut i EU-parlamentet - som enhälligt tystats ned av den europeiska pressen. Allt passar sej tydligen att skriva om.

Vad betänkandet handlar om framgår tydligt av det namn man gav det tillfälliga utskottet som beredde ärendet, utskottet för CIA:s påstådda användning av europeiska länder för transport och illegal internering av fångar.

Fridolin skriver:
"I centrum för betänkandet står EU:s kärnstater: Italien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland. Och Sverige. Många uppgifter i betänkandet härrör från Kalla faktas avslöjande om egyptiska medborgarna Muhammed Al Zari och Ahmed Agiza. ”Europaparlamentet ställer sig helt bakom det beslut som FN:s kommitté för de mänskliga rättigheterna fattade den 6 november 2006, i vilket slås fast att Sverige har brutit mot det absoluta förbudet mot tortyr.” (Punkt 84.)
Varken den förra eller den nya regeringen lyfter ett finger för skadestånd till de egyptiska männen, trots att FN har sagt att det vore rimligt. Och Agiza sitter fortfarande fängslad i Egypten."


Skämmes, både Persson och Reinfeldt - med lakejer!

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Har du nån idé om var man kan få tag i rapporten? Tack för en bra blogg förresten.

Johan sa...

kanske på eu-parlamentets hemsida? fast det är väl tveksamt. EU är väl inget vidare på offentlighet vad jag vet.

maila gustav på hans tv4-mail och fråga annars, ifall han vet ngt. du kan ju även pröva och kontakta mp-ledamoten Carl Schlyter. hoppas du får tag på den.

tack för de vänliga orden.