Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, januari 23, 2007

Go CSN!

CSN dras med ett oförtjänt dåligt rykte. CSN mot mej har alltid varit betydligt mer service-minded är exempelvis a-kassan, Västtrafik, elektronikaffärer, Göteborgs Universitet och Föreningssparbanken någonsin varit.

Hatten av för CSN - ni är bra!

6 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Eller hur? Den enda konflikten jag haft med CSN var bidragsbestämmelserna, och de är ju inte riktigt deras fel...

Anonym sa...

CSN slarvade bort min ansökning en gång, det var rätt obra. Fick höstterminens första pengar i slutet av november.

Var väl lite mitt eget fel, jag ringde i september för att få verifierat att min ansökning kommit, varpå CSN bekräftade att den hade gjort det. Däremot fanns den inte kvar när jag ringde i oktober, så, den försvann väl på nåt sätt.

Så, oroa er inte ungdomar, ni kommer säkert också att få möta CSN-draken någon gång ;)

MKt_anonume

Anonym sa...

Jag håller med Johan! CSN har utvecklats till en effektiv, trevlig och snabb myndighet genom de senaste årens transformering. Dags för lite upprättelse!

Henrik sa...

Förutom att de tappade bort min ansökan i Växjö när jag började plugga i Lund(!) så att jag blev utan inkomst i 3 månader och de tar ut helt absurda avgifter för att skicka ut ett brev med några avbetalningsavier i så... men det är nog tillräckligt för att jag ändå ska vara lite skeptisk...

Johan sa...

visste väl att en bloggning om csn skulle rendera kommentater, haha. och jag har saknat kommentarer på sistone.

jag tror johanna har rätt i det hon skriver. CSN-draken haver dräpts av en riddare i skinande rustning.

men naturligtvis finns en och annan smådjävul kvar. förmodligen med feta egna studielån.

brother sa...

Så länge man håller sig till de enkla prylar, lite "Så Det Skall Vara"[tm], så är CSN enkelt. In med blanketten, få svar, lämna studieförsäkran och allt är fint tills januari. Sen får man sin avbetalningsplan och lite rullar på.

Ska man mecka med saker och ting, fram å tebax så blir det genast problem. Är man utländsk student så är blanketterna fortfarande på svenska. det finns översättning av instruktionen men det är ju en separat broschyr att beställa.

CSN och skatteverket är förmodligen de som skärpt sig mest, CSN har blivit enklare att ha å göra med, nättjänsterna äger osv.
Skatteverket har så sjukt kunnig och trevlig personal när jag ringt dit. Inga problem nånstans, lite mörkrädd blir man =)