Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, december 18, 2006

Mums!

"Vid styckning av kött, fågel och fisk sparas ben, parure, puts, senor, bindväv, fett, hinnor, skinn, fenor och huvud. Sedan används detta till buljong och sky."

Wikipedia berättar vad (kött)buljong är.

4 kommentarer:

Emma sa...

Fast när man nu tar död på en annan levande varelse är det väl på ngt vis bra att använda allting och inte slänga bort en massa - det visar ju att man sätter värde på vad man tagit.

/Emma - inte vegetarian men gärna för en minskad köttkonsumtion och välmående djur

Johan sa...

jag håller med helt och hållet emma om att man ska måste ta vara på alltsammans.

men beskrivningen var så morbid att jag var tvungen att citera det :)

Anonym sa...

Jag är nog galen som blir hungrig av beskrivningen, ska gå och koka soppa nu; pulversoppa med hönsbuljong. *myyys* Huvaligen.

Jag funderar för övrigt på att börja ta striden mot veganismen på mer allvar ;)

/MKt_hungrig

Johan sa...

MK. är inte det lite nittital va?! ;)