Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, december 26, 2006

Hallå där, Thony Andreasson, Grön Ungdom


Nu till veckan upprepar Grön Ungdom Väst den klimatturné de gjorde i höstas. Fredagen 29 december besöker turnén Borås. 14:00 ställer de gröna ungdomarna upp sej i hörnet Holmsgatan-Stora Brogatan, alltså precis bredvid falafelhaket.

Thony Andreasson, Borås, är en av initiativtagarna till turnén. Jag passade på att ställa några frågor till Thony.

Nu gör ni en klimatturné igen, varför?
-Klimatförändringarna är en ständigt aktuell och oerhört viktig fråga. Denna gången lägger vi fokus på de som drabbas av den förstärkta växthuseffekten men som inte själva har något att säga till om; kommande generationer, djur och människor i fattiga länder.

Vad ska ni göra för aktion på turnén?
-Vi kommer att använda oss av gosedjur, främst isbjörnar och pingviner som drabbas hårt. Deras munnar kommer vara förtejpade för att symbolisera att de inte har något att säga till om i klimatförändringarna.

Hur gick det på turnén ni gjorde i höstas?
Det gick väldigt bra, många kom fram till oss och tyckte att vi gjorde en bra sak, det kändes som budskapet verkigen gick fram. Det kom även flera mediarepresententer som rapporterade från våra aktioner.

Vad hoppas du på för respons från de som ser er?
-Jag hoppas att de ska tänka till och omsätta sin solidaritet med berörda grupper i handling för minskad påverkan på klimatet.

Sist av allt, vad önskar du dej mest nu?
-Med tanke på årstiden vore det väl fint med lite snö.

2 kommentarer:

Tony sa...

Hoppas det gick bra med aktionen!

Sedan kommer en helt annan fundering.

Vore det inte idé om (mp) Borås kunde bjuda in en professionell fotograf som tog bilder på samtliga med uppdrag för oss?

Visserligen är det helt okej att du och mp Borås använder de foton jag tog för ett drygt år sedan, men de börjar bli - en aning gamla...

Johan sa...

Bra idé, Tony. Måste fixas!