Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, november 22, 2006

Att komma ut ur garderoben som miljöpartist, typ

"Höj skatten på bensin och diesel och ta bort den på miljövänliga bränslen. Det skulle leda till en ökad försäljning av miljöbilar. Det menar Volvos vd Leif Johansson skriver Dagens Industri."

skriver SVT (på www.di.se hittar man ju inget aktuellt).

Kul att Volvochefen vill göra grön politik i praktiken. Du är välkommen ombord på tåget (eller kanske miljöbilen i ditt fall) som går mot framtiden, Johansson.

6 kommentarer:

Fredrich Legnemark sa...

Dags för honom att skärpa till sig och stävja vinstintresset lite i sådana fall, eller är det bara ett goodwillutspel?
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=547&a=577700&previousRenderType=6

Johan sa...

håhåjaja, sådan är kapitalismen, aldrig får man vara nöjd...

Tony sa...

Storföretag gör inget utan att det är buisness. Men även det är ett steg i rätt riktning.

Hela idéen med skatteväxling är ju att göra buisness på att vara/bli miljövänligare. Precis som att idéen med Fair Trade är att göra buisness på solidaritet.

Det fina i kråksången är att det är de folkvalda som har makten att styra vad som är lönsamt. Vi får hoppas att Carlgren menade allvar, när han bjöd in Wetterstrand till en bred uppgörelse. För Centern lär behöva oss Miljöpartister, om de ska få till någon klimatpolitik värd namnet...

fredrich legnemark sa...

Centern må behöva er, men med tanke på centerns nuvarande inriktning behöver ni egentligen inte centern, de är ju ett vanligt nyliberalt högerparti bland många andra.

Ni har ju den gröna politiken, dom har det gröna snacket.

Tony sa...

Förvisso förvisso...

Anonym sa...

Volvo ja...hm..."Hela 1 miljard kan vi avsätta till arbetarnas löneökningar nästa år, och ynka 26 miljarder kan vi dela ut till aktieägarna"-Volvo...huff...de borde satsa ett par miljarder på de lägst avlönade (dit jag inte hör), inte ge en spänn till högre avlönade (inkl. chefer), och investera de där 26 miljarderna i vettigare och miljövänligare produktion istället...26 miljarder, det är en faslig massa pengar. Aktieägarna har ju bevisligen dessutom mer pengar än de behöver.

/MKt_Anonym