Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, oktober 23, 2006

Självkritik och eftertanke

Inte så att jag håller med om allt de skriver... men sossarna och fackföreningsbossarna Ella Niia och Hans Tilly var överraskande ödmjuka och konstruktiva på DN-debatt häromdagen. Kanske är detta ett första steg till ett ifrågasättande av sossarnas självbild?

"Samtidigt finns det mycket som förenar de röd-gröna partierna. Om socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet kommer överens om att gemensamt prioritera sysselsättningen, tryggheten och välfärden, är vi beredda att stödja en sådan konstruktiv samling.

Vi tycker också att det är hög tid att socialdemokraterna - så här ett halvsekel efter det att kvinnorna kom in ordentligt på arbetsmarknaden - får sin första kvinnliga partiledare. Det är en fråga om trovärdighet. Dessutom är åtminstone någon eller några av de allra mest kvalificerade möjliga framtida partiledarna kvinnor.

Däremot får det inte vara något absolut krav att en ny partiledare har en egen riksdagsplats redan idag."


Rörande hur de propagerar för Wanja Lundby-Wedin utan att nämna hennes namn =)

Som sagt, jag är inte säker på att jag håller med om allt, men insikterna om att 45%-tiden är förbi, att även kvinnor kan bli partiledare och att samarbete är något att ha är efterlängtade.

Inga kommentarer: