Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, oktober 30, 2006

Att ta ställning

"-Ung Vänster har inför höstens val tagit ställning"

Så brukade det låta från Ung Vänsters representant på valrörelsens skoldebatter. Ung Vänster hade tagit ställning mot högerpolitik och för tvåhundratusen nya jobb i offentlig sektor. Det tror jag inte gick någon förbi.

Vänsterpartiet i Västra Götaland har oxå tagit ställning, såhär efter valet, och satt sej i valteknisk samverkan med bland annat moderaterna. Jag kan inte klandra dem, inte alls. I en oppositionsroll ser varje parti såklart till att få så många poster som möjligt. Men frågar mej vad de unga vänstrarna tycker?

6 kommentarer:

Stefan Lindborg sa...

"Men frågar mej vad de unga vänstrarna tycker?"

Bara en tanke, men är det inte bättre att du frågar de "unga vänstrarna" istället för dig själv? :-)

Anonym sa...

I jönköping ville ju inte bara marxist-leninisterna (nåja...) i vänstern utan också trottarna i socialistiska partiet ingå i samarbetet mellan m-kd-c-fp-mp. Enligt utsago vägrade dock vänstern. Synd. Jag har alltid haft trottarna som favvosocialister.

Johan sa...

stefan, tänkte passa på på torsdag, du kommer väl? =)

tomas, var det inte centern som sa nej?

Emma sa...

Ungdomar i Örebro förfasas (enligt hörsägen) över miljöpartiets val att samarbeta med alliansen istället för s och v denna mandatperiod.

Jag suckar än en gång över den påtvingade fraterniseringen med sossarnas persson under valkampanjen.

Stefan Lindborg sa...

Johan, klart jag kommer.

Tony sa...

I regionen ser det ju dessutom ut som att (v) och (m) kommer ha utökad samverkan än rent valtekniskt. De kommer ha gemensamma presidieberedningar och gemensamma gruppöverläggningar, såvitt jag förstått.

Dessutom fanns det önskemål från vissa vänsterpartister om att få sitta på samma våning som moderaterna. Nu blev det inte så, eftersom moderaterna gått fram så kraftigt att de behöver en våning helt själv, men önskemålet lyftes på ett av sekreterarmötena.

Frågan är dock inte hur Ung Vänster uppfattar frågan - utan hur väljarna kommer uppfatta frågan. Jag tror att många väljare har svårt att skilja på valteknisk och politisk samverkan.