Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, september 19, 2006

Johan tippar Görans efterträdare

Margot Wallström: Nej. En socialdemokratisk oppositionsledare måste sitta i riksdagen. Både miljöpartiet och folkpartiet har prövat att ha de främsta företrädarna utanför riksdagen, det har gått åt fanders i bägge fallen.

Wanja Lundby-Wedin: Nej. Se ovan.

Carin Jämtin: Förmodligen inte. Anses nog vara för okänd och oerfaren. Kan dock bli ett starkt kort som Perssons efterträdares efterträdare.

Ulrica Messing: Möjlig. Populär. Mycket erfaren minister. Har dock aldrig varit departementschef. Kan måhända kännas för ung, men är bara några år yngre än Reinfeldt. 2010 vore det kanske inte helt fel för sossarna ifall det var Reinfeldt som framstod som gammal och grå?

Mona Sahlin: Möjlig. Har suttit i sossarnas innersta kärna, partistyrelsens verkställande utskott, sedan 1993. Vilket är längst av alla som sitter där nu. Erfaren och populär. Är nu i ungefär samma ålder som Persson var för tio år sedan.

Pär Nuder: Förmodligen inte. Perssons man. Persson förlorade valet.

Thomas Bodström: Nej. Blev partimedlem så sent som 2000 och den som inte förlorat sin oskuld på SSU-läger blir aldrig socialdemokratisk partiledare.

Thomas Östros: Nej. Sveriges yngsta pensionär ger ett ungefär lika karismatiskt intryck som en gråsten och är knappast den som för ett sargat socialdemokratiskt parti åter till regeringsmakten.

Alltså, jag tror på Sahlin eller Messing. Med Jämtin och Nuder som jokrar.

Men vem vet?

4 kommentarer:

Lage Rahm sa...

I DN stod det idag att Bodström blev s-medlem så sent som 2002 men DN har ju haft fel ett antal gånger förut.

Om man nu bortser från sossarnas (och vi andras) starka längtan efter en kvinnlig statsminister så tror jag att du skulle kunna nämna Morgan Johansson också.

Johan sa...

fast han blev ju minister 2000? nåväl. spela roll.

absolut, morgan johansson är inte ointressant. framförallt inte som perssons efterträdares efterträdare.

Anonym sa...

Jag tror Margot kan klara sig utanför riksdagen, tror det är mer viktigt för ett litet parti att synas i riksdagen. S kommer nog ändå att ha folk att skicka fram i riksdagen, även om det såklart är en nackdel att inte partiledaren är där.

Själv är jag väl inte så positivt till Margot kanske. EU-vän av stora mått, högersosse, mja.

/MKt_feber

Anna Röd sa...

Jag tror inte på Sahlin. Även om hon är poppis har hon gjort bort sig ett par gånger för mycket. Tyvärr.