Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, september 29, 2006

The dark ages

Nästan 300 mandat fördelade på knappt hälften av landets kommuner. Sverigedemokraterna slog verkligen igenom som kommunalt parti i årets val. Sverigedemokraterna har ju, till skillnad från de andra småpartierna, insett att vägen till riksdagen går genom kommunerna. Trots att de sverigedemokrater som suttit i fullmäktigeförsamlingar runtom i landet i regel inte skött sina uppdrag speciellt bra har väljarna gett dem förnyat, ja till och med utökat, förtroende. Det kommunala partistöd partiet fått lär ha gått oavkortat till den centrala partikassan. Därför hade dom en central valbudget i klass med miljöpartiets i år. Hur kommer det se ut nästa gång?

Det är djävulskt obehagligt. Men jag tror att Sverigedemokraterna tar klivet in i riksdagen nästa gång. Såvida inte S&M törs ta tag i integrations- och flyktingfrågorna, såvida inte media börjar granskar vad sd egentligen vill och såvida inte partiet fallit samman på grund av interna konflikter innan 2010. Sverigedemokrater tycks ju ha en febless för att bråka internt.

Men som sagt, sverigedemokraterna gör ju rätt. Precis som miljöpartiet och kds en gång i tiden bygger de långsamt upp sitt stöd underifrån. Till skillnad från feministiskt initiativ, piratpartiet och junilistan. Måhända skulle de två sistnämnda partierna haft vissa svårigheter att bedriva politik på kommunal nivå. Men F! borde ju ha satsat hårt på att få kommunala listor. Det gjorde man inte. Frågan är ifall F! överlever nu. Jag hoppas det. Genom att bara finnas till utgör man en ständig påminnelse för de etablerade partierna att ta jämställdhetsfrågorna på allvar. Men varför dissade de kommunalvalet?

Nu finns sverigedemokraterna med på spelplanen. Kampen mot rasism och diskriminering är viktigare än någonsin.

Inga kommentarer: