Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, september 12, 2006

Buss eller tåg gott folk, bara att välja

Satsningar på kollektivtrafiken är viktiga för mp-Borås. Och att tillsätta en tvärpolitisk grupp som ska jobba med frågan är onekligen ett steg i rätt riktning.

Eller hur är det de gröna i Malmö säger? Miljöpartiet tycker om alla människor, men vi älskar dej som åker kollektivt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte lätt att bli "älskad" om man bor i "obygden" och skall åka med kollektivtrafiken Västtrafik. Dyrt, joxigt och långsamt......

Varför samverkar inte kommunerna i högre grad?

Mia

Anonym sa...

Värsttrafik är nog sämst i landet skulle jag tro. Dyrt och jävligt. Har kompisar som åker billigare till Stockholm etc (från Göteborg alltså) än vad jag själv betalar för att åka några kommuner bort.

Tåget i Bohuslän, apropos kollektivt, ska väl läggas ner norr om Uddevalla dessutom, trots många resande.

Nä, här behövs statliga järnvägar på samma sätt som vi har ett statligt vägnät...tåg mellan Göteborg och Oslo, NU.

MKt_bilkörare

Johan sa...

Mia och MK. instämmer i att kommunerna och västtrafik lämnar en jäkla massa att önska.

problemet är att det från kommunernas sida oftast är minst sagt gråa politiker (sossar/moderater/centerpartister) som företräder dem och i regionen har vi ett styre som inte heller inser kollektivtrafikens fördelar... fullt ut.

eva hade fler yrkanden, men de gick tyvärr inte igenom :(

Johan sa...

förresten mia, den man älskar agar man, eller? =)

Tony sa...

Hmm...
Det klagas mycket på Västtrafik. Det är egentligen orättvist. Västtrafik är ett bolag, och måste enligt bolagslagen gå med vinst.

Klaga hellre på de kommuner som inte vill vara med och betala de ökade kostnader som säkrare bussar (med bälten), de funktionshinderanpassade tågen (med liftar) och det nya biljettsystemet (med fördelen att du kan resa med samma kort i VG-regionen som i Norge och Stockholm)innebär.

Den enda av Västtrafiks ägare som tagit ansvaret fullt ut är Västra Götalandsregionen. Så skyll på era kommunpolitiska företrädare, de som styr. Speciellt på företrädarna från Bollebygd, som aldrig dyker upp på de delregionala ägarmötena. Eller på Mölndal, som vägrar inse att det kostar pengar att ha en spårvagn som går till Mölndal.

Anonym sa...

"Den man älskar agar man"?
Hoppsan inte hamnade jag väl på kvinnojourernas sida?

Håller inte med Tony om att man inte ska klaga på Västtrafik.
Det bör och skall man, klaga alltså, på Västtrafik alltså för det är här vi bor. Hur skall annars politiker som själva inte använder sig av kollektivtrafiken få upp sina små korpgluggar på problemet?

Men visst alla tankar och frågor, åsikter hamnar alltid på gör det själv planet. Förmodligen därför som vi fått så många soffliggare för de ser inte att det händer något. Åtminstone inte fort nog.

Vi kämpar på och hinner äta middag medans vi väntar på nästa buss eller tåg. (Om vi har råd.)

Mia