Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, augusti 13, 2006

Talkin' the Tranemoblues

Att valturnera i sin egen gamla hemkommun har varit en annorlunda upplevelse. Att agera ciceron åt de andra och samtidigt leta gamla bekanta har varit roligt. Var lite rädd för att stå och dela ut broschyrer utanför Willys i Tranemo, men det gick mycket bra.

Som läget ser ut nu kommer miljöpartiet varken ha kommunfullmäktigelistor i Svenljunga eller Tranemo. Det är mycket synd och något vi hoppas kunna ändra på. Kanske turnén kan ha gjort någon sugen på att kanske engagera sej i partiet. Valet är om drygt en månad, det finns fortfarande tid att fixa kommunala listor. Vi har annonser på gång. Bor du i Svenljunga eller Tranemo är grön och sugen på lite politisk fajt så är det bara att höra av dej!

Dagens...

deltagare: mej själv, Bo-Lennart Bäcklund och Ingrid Samuelsson. I Tranemo slöt dessutom mp-Tranemos avgående fullmäktigeledamot Ingela Carlsson opp.
väder: har varit regnigt
tyskar: var de två scouter från vårt södra grannland som satt i en busskur i Dalstorp och lagade mat klockan 11 på förmiddagen.
mysigaste hus: hade partiveteranen Göran Wernering i Länghem, där vi bjöd in oss själva på fika.
nya bekantskap: Ingela från mp-Tranemo, en engagerad och driven kvinna som imponerade stort. Nu vill hon gå vidare till andra utmaningar efter åtta år i fullmäktige, önskar henne all lycka till.
spontana besök: Nittorp och Grimsås dit vi åkte och spontanaffischerade.
affischerare: Ingrid, varenda anslagstavla skulle det opp en valaffisch på.
släkting: min morbror auktionisten som jag lyckades träffa tre gånger under eftermiddagen.
citat: "Jaså? Jag trodde han var sosse. Nåja, de är ju så lika ändå" - Ingela i en diskussion om KG Bergströms politiska bakgrund (som alltså är moderat).

Turnén går nu vidare till Borås...

Inga kommentarer: