Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, augusti 14, 2006

Är vi eniga om att vi är oeniga eller ej?

Att slå opp lokaltidningens debattsida och bredvid varandra se dels en m-signerad artikel som talar om enig allians mot splittrad kartell och dels ser en kd-signerad artikel om hur centern i västra götaland sviker allinansens sjukvårdspolitik är kul =)

Vilka är egentligen eniga?

Skämt åsido. Det är skillnad mellan de olika politiska nivåerna. Och eftersom borgare och sossar i mångt och mycket är rätt lika är det inte speciellt konstigt att västra götalandsregionen i sex år nu styrts av s+fp+c.

Dessutom tycker jag gott moderater och kristdemokrater kunde stiga opp ur sandlådan. Vadå "vänsterkartell"? Vadå "socialistisk regim"? Har ni slut på sakargument?

7 kommentarer:

Fredrich Legnemark sa...

Jag såg det också, tyckte det var mycket komiskt, jag fällde nån kommentar om det till ida när jag drack kaffe.

Det är ju ungefär det jag har hasplat om ett bra tag på min blogg, det är ju bara semantiska krumsprång...Det heter tydligen bara vissa saker på vissa nivåer...eller är är s+fp+c Alliansen för förstockning? eller är de möjligen Förvirringskartellen?

Näe, nu får de faktiskt sluta löjla sig...Som du efterlyser jag saklighet, en vettig debatt, mindre PR-byråcoachat centraldirigerat dravel.

Btw:Vi lär ses en del i valstugorna antar jag?

Anonym sa...

Som sagt, i TV-debatterna borde politikerna kopplas till vackra kopparkablar, och få en dos voltmedicin varje gång de använder ordet "Alliansen". Detsamma gäller givetvis även programledarna.

Roligt det där med "kartellen" förresten, det är väl snarare den så kallade "Alliansen" som är en kartell. Valallians = kartell.

Dessutom finns ju många kartellvänner även på det ekonomiska planet bland topparna i borgerligheten.

MKt_

Alexander sa...

Johan och Fredrich: Vilken tur att ni är sådana homies på ALLA områden? Hur känns det att kämpa för sossarna? För det är ju det ni egentligen gör. Okej, ni får igenom en eller två frågor per parti varje år men sen får ni dras med att stödja Persson i alla andra idiotiska idéer han får för sig.

Tyvärr kan jag inte garantera att Fredrich idéer får mer gehör i alliansen men du, Johan, kanske skulle ta ett snack med ditt parti och kanske fundera på att byta sida...

Annars så syns vi på torget ;)

Fredrich Legnemark sa...

Tja alexander, med den logiken kan man ju fråga sig hur det känns att jobba för moderaterna?

Vi välkomnar miljöpartiets sidbyte i borås kommun ;)

Och tja, Marxist-Lennartist som jag är tror jag inte att det finns någon plats för mig i borgerlighetens mupp-karavan ;)

(Notera bodströmreferensen)

Johan sa...

hey hey, gå inte händelserna i förväg nu. här är inte säkert att det byts nåen sida! even though förutsättningarna för det beror mer på det stora röda än det lilla röda partiet :)

och inte är väl jag och fredrich hommies jämt? :)

Alexander sa...

Fredrich: Moderaterna har jag inga problem med. Vi har ju KD som inte riktigt är mina vänner alltid. Centern har äntligen tagit steget från att vara bondeförbundet till ett bra parti (även om vi fick släppa lite på nybyggandet. Sen att centern lyckats reta upp molotovvänstern gör ju Centern ännu bättre...

Johan: Nä just det! ;)

Fredrich Legnemark sa...

En intressant detalj i det hela är ju att centern i sin fula-ankunge-transformation faktiskt har positionerat sig som ett renodlat borgerligt parti...Således, om de ska sno väljare någonstans ifrån, så är det övriga borgerliga partier snarare än sossarna.

De har dessutom retat upp mer än enbart den s.k molotovvänstern, de har i princip slängt upp ett rött skynke framför varje progressiv person som har ett begrepp om arbetsrätt.

Mycket otaktiskt, de alienerar sina kärnväljare samtidigt som de skrämmer skiten ur vacklande socialdemokrater.

Jag antar att ni använder Maud som åskledare?