Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, augusti 16, 2006

På spaning efter den valuta som flytt

Har ni märkt hur extremt dött det är kring EMU?

EMU-frågan som inför folkomröstningen för tre år sedan beskrevs som en ödesfråga. Ifall folket inte röstade rätt (alltså Ja) skulle ekonomin gå åt helsike, landet tvingas till stenålderstandard och bli helt isolerat från övriga världen. Ja, ungefär så lät det från ja-sidan.

I EMU-frågan stod Persson, Reinfeldt, Leijonborg och Hägglund på samma sida. Inte undra på att de håller tyst nu. Dels hade de ju fel och dels passar inte 2003 års kärvänlighet lika bra in nu i 2006 års valrörelse.

Nöjer mej med att konstatera att rött och blått påfallande ofta sitter i samma båt. Som grön bryr jag mej mer om vattnet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Som grön bryr jag mej mer om vattnet."

Bra sagt! Det är dessutom lätt i dessa dagar då vattnet just är grönt så ofta.

För övrigt hoppas jag att valrörelsen kommer att handla en del om matkvalitet och märkning. Även de mest marknadsförhäxade partier måste ju hålla med om att köparen av en produkt måste få relevant information om exempelvis fettets ursprung. Sabla skillnad på palmolja och rapsolja exv.

MKt_förbannadpåattmanintekanpoströsta.

Johan sa...

hm. maten är en fråga många inte vill ha in i valrörelsen, däremot gillar miljöpartiet käk. framförallt carl schlyter är duktig där.