Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, juli 11, 2006

Musik, musik

Sentomsider kom min fildelningsartikel in i BT.

Nu ska jag gå och kika på Åhléns skivrea, tack Anna Röd för tipset.

6 kommentarer:

Alexander sa...

Okej, läste igenom det och började tänka på att jag, med erat förslag kommer få dyrare uppkoppling men med plusset att man kan få ladda ner utan att vara rädd för APB och Polisen. Men till den lilla men dock viktiga fråga: Vem ska göra musiken och filmerna tillgängliga så jag får valuta för pengarna? Alltså både från första början och i sista ledet?

Johan sa...

som jag ser det kan man väl fortsätta som det är nu, med olika fildelningsprogram. har faktiskt inte närmare funderat över tillgängligheten. men jag menar, nya bra program kommer väl hela tiden fram.

en bredbandsskatt skulle ju sannolikt inte resultera i alltför höjda avgifter (med tanke på hur himla många bredbandsuppkopplingar vi har i landet), sen kanske det är helt orimligt att skatten ökar något ju fetare uppkopplingen är. det återstår att se.

Bodström verkar ju inse att de trampat i galen tunna iaf :)

Alexander sa...

Men vem ska göra sakerna som att konvertera musiken/filmerna till användbara format? Bolagen? Hur ska detta spridas vidare?

Säga vad du vill om Bodström men även om er tunna ligger långt i från hans så är MPs inte mycket mer rätt.

Johan sa...

jadu... jag tror inte det är något att oroa sej för. även ifall jag förstår din poäng. bolagen kommer väl antagligen inte vara speciellt intresserade (skivindustrin är läskigt konservativ).

tycker du alltså inte det vore rätt att få fortsätta fildela? exakt det är ju vår linje. Alla partier utom vi och centern röstade ju genom den lagen som nu gjort TPB-tillslaget och andra dumheter möjliga.

Alexander sa...

Nja, Den nya lagen har inte blivit prövad än. Alla som blivit polisanmälda, åtalade och eller dömda har gjorts så efter den gamla lagens förbud nämligen att göra saker tillgängliga på nätet. Vill ni ta bort den lagen också?

Sen skulle jag gärna vilja veta hur den nya lagen påverkade idiotin i TPB-affären?

Personligen har jag inte riktigt bestämt mig hur jag tycker men det hindrar mig inte att kommentera dåliga och ogenomtänkta förslag.

helgonblomma sa...

vad du däremot kanske glömt (och iofs är det nog de flesta som glömmer detta! *suck*) är att speciellt inom Open Source är det en hel del som är helt och hållet lagligt att ladda ned och fildela! som INTE är musik i snäv bemärkelse eller film eller liknande ...

Allt från program som OpenOffice, GIMP och liknande till hela Linux/*BSD/+derivat-baserade operativsystem!

En skatt skulle slå fel där om den baseras på volym eller så ...

Sen har du ju ironin med att folk som skriver program för Public Domain får betala för att lägga ut sina alster!

*skakar på huvudet*

men detta var mest sagt av en (rätt fanatisk) anhängare av open source :)

//helgonblomma
"Mozilla/5.0 (X11; U; FreeBSD i386; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060601 SeaMonkey/1.1a" :)