Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

lördag, juli 29, 2006

Man kan ju alltid se saker på olika sätt II

I lokalavisens intervjuserie med partiernas lokala toppnamn har turen kommit Ulf Olsson (s), kommunalråd i Borås. En intervju som även den påminner mej om att man kan se saker på olika sätt...

Ulf berättar bland annat om att det varit kämpigt i opposition. Alla förslag man kommit med har nämligen röstats ned av majoriteten. Jag tycker det påminner om vad våra egna fullmäktigeveteraner berättat om de två mandatperioder sossarna hade egen majoritet i Borås och mp satt i opposition. En (1) av alla motioner de gröna lade bifölls under dessa två mandatperioder.

För övrigt så är det inte riktigt sant att oppositionen inte fått igenom någonting alls. En del har det blivit. Däribland kloka v-motioner om ökad HBT-kompetens bland kommunens personal och användande av open source. Men det glömde väl den gode Ulf av.

Annars är det en intervju som andas framtidshopp. Han talar sig varm för samarbete som politisk metod, vilket jag tycker bådar gott. Och tyder på nytt ljud i skällan från socialdemokraterna. Behövdes det åtta år i opposition för det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Johan!

Helt fantastiskt att du hinner sätta dina tankar på pränt så ofta.

Det är nyttigt för alla som varit makthavare länge att få pröva på att vara i underläge.

Det är bra med samarbete på alla plan.

Men det viktiga är kanske att minnas varför man skulle samarbeta om man hamnar vid "makten igen".

Marianne