Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, juli 26, 2006

jobb

Jobbar massor på äldreboendet den här veckan, så jag har legat lite efter med mejlsvarande, bloggande och nyhetskoll. Då känns det bra att tillbringa nån timma på ett svalt mp-Boråskansli med att gitta, kopiera flygblad och surfa runt. Bara två veckor kvar på äldreboendet den här sommaren, sen blir det valjobb för GU-väst. Shit, få betalt för att syssla med politik? Helt otroligt.

6 kommentarer:

Siram sa...

Får man bra betalt?

Anonym sa...

Bra med ungdomar och speciellt killar i vården. Det ger goda kunskaper när man sedan jobbar politiskt.

Ser sirams fråga...... bra betalt är nog snarare en "viss ersättning". Det kräver mer av dig än kontorstid att sprida "ideer".

Lycka till med idéspridandet!

Marianne

Johan sa...

siram. bättre än som outbildad i vården men sämre än som outbildad i industrin. så det finns garanterat bättre sätt att tjäna pengar på än att bli politiker.

marianne. tack så mycket! jo, det är sjunde sommaren i äldreomsorgen. det är ingen slump att mp-borås har mkt bra ideér för äldreomsorgen, både jag och Eva brinner för frågan.

Anonym sa...

Valarbete ja, funderade på att söka till det, men, nu är det väl för sent. Och då menar jag inte för nåt politiskt parti utan som neutral, röstsorterare eller nåt. Jaja, det är ju val om ett par år igen kanske...:)

Löner ja, underligt. Jag är ju för lika lön. Men samtidigt har vi ju en marknadsekonomi, där privata löner alltid kommer att ligga före offentliga :/ Min mor (vården) tjänar väldigt dåligt, och hon har ändå utbildning. Hon hade säkert kunnat få bättre betalt i industrin, men, det ställer andra (inte nödvändigtvis högre!) krav att jobba där.

/MKt_fattig

Johan sa...

MKt_fattig: söker dom folk till sådant? åfasen. men det kan du väl inte jobba som, då får du ju inte titta på valvakan och se hur snaran dras åt kring moder sveas hals, alternativt tindra i kapp med språkrörens ögon och leenden :)

en lösning på de ojämställda lönerna är ju dels ifall mansfacken nån jävla gång kunde ta sitt ansvar och gå med på löneökningar i KRONOR och inte procent. och ju fler män som börjar jobba i klassiska kvinnoyrken desto bättre. alla vet ju att den som har snopp behöver högre lön.

Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»