Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, juni 08, 2006

Väljarförakt

Känns närmast skrattretande när alla ungdomsförbunden talar sig varma för fildelning när det bara är Grön Ungdom och CUF som är överens med sina moderpartier. Varför skulle någon tänkande människa rösta på exempelvis sossarna bara för att Anna Sjödin kallar Bodström för en lakej åt skivindustrin? Bodström är ju sosse och sossarna stod bakom den nya lagen.

I frågan om fildelning är det närmast övertydligt hur de andra ungdomsförbunden bara är radikala alibin utan reelt inflytande. Att CUF och centern är överens hör inte till vanligheterna, utan är väl mest en tillfällighet. Om än en bra sådan. Miljöpartiet och Grön Ungdom har hela tiden haft sin linje klar. Det går inte att backa in i framtiden - och frågan fördes in i valmanifest med bred enighet.

Men det skulle kanske inte skada ifall de andra ungdomsförbunden gjorde rent framför egen dörr först?

Antingen så börjar ni föra samma politik som moderpartierna och ser till att påverka internt istället, eller så bildar ni egna partier som går att rösta på alternativt blir helt utomparlamentariska.

Det funkar liksom inte att i ena meningen dissa moderpartiet fullständigt och i nästa mening ändå uppmana ungdomarna att rösta på partiet i fråga. Inte undra på att det finns politikerförakt när ungdomsförbunden visar upp ett sådant väljarförakt.

3 kommentarer:

A Ö sa...

Bodström är inte en äkta Sosse

Johan sa...

nåväl. han är tillräckligt mkt sosse för att sitta i regeringen och vara affischnamn :)

fortsätt kommentera förresten.

real a ö not false J F sa...

Bosdström är en god kamrat. Alla är med vare sig de vill eller ej