Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, juni 21, 2006

Sverige 06

P1 sände i lördags en dokumentär om Ny Demokrati. Passa gärna på och lyssna på den . Mycket intressant.

Det forna missnöjespartiet på högerkanten är idag inte speciellt uppmärksammat i den offentliga debatten, att Bert Karlsson en gång i tiden varit riksdagspolitiker känner inte många under tjugufem till och att Ny Demokratis invandrarprogram från 1991 nästintill genomförts till punkt och pricka talas det helst tyst om.

Åren i början av 1990-talet är ingen vacker period i svensk samtidshistoria. Rasismen florerade, nynazismen växte sej stark och miljöpolitiken försvann ur riksdagen samtidigt med Miljöpartiet.

Nu annonserar Sverigedemokraterna i lokaltidningen, de sätter i vanlig ordning svaga grupper mot varandra och talar om hårda tag mot brottsligheten. På nationaldagen marscherade uniformerade nazister på Stockholms gator. Folkpartiet anspelar sen några år på en främlingsfientlig högerpopulism av dansk modell och i flyktingfrågor uppträder S&M likt en sällan skådat enig allians.

Vad är det som håller på att hända? Kampen mot rasism, nazism och diskriminering för aldrig glömmas bort. Den måste föras var dag - överallt.

Inga kommentarer: