Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, juni 08, 2006

S&M - sitting in a tree... k i s s i n g

Kunde inte sagt det bättre själv, Anders.

Ur Västerbottens-Kuriren:
Anders Ågren, moderaterna, är inte förvånad över att det finns en hel del åsikter som stämmer in även på socialdemokraterna i hans svar.
- Tittar man i riksdagen så brukar m och s ofta rösta lika, säger han.

7 kommentarer:

tony sa...

Ett mycket gott citat, Johan.

Förresten, jag följer med bollkallarna till Brasseriet först, eftersom jag är klar med 7H- utskicket

Revo sa...

Precis som mp gör i borås? Ta en titt på er egna organisation innan ni klankar på andra. I Borås är ni ju borgerliga och styr ihop med Moderaterna och värst av allt Vägvalet. Hur kan ni försvara det?

Johan sa...

fast Revo, vi säger ju att vi varken är höger eller vänster, således är det inte sådär jättekonstigt att vi kan vara med i samma majoritet som moderaterna. Det är inte speciellt svårt att försvara. Då tycker jag allt det är lite lustigare när sossarna hela tiden vill framställa moderaterna som nån slags huvudmotståndare, trots att man uppenbarligen har en del gemensamt =)

och det där med att kalla oss borgare har jag redan skrivit om...

revo sa...

vad är ni då? har ni någon ideologi eller är ni så populistiska att ni tar ställning då och då? jag anser att det ni gör för det mesta är att klanka på andra men ni tar väldigt sällan ansvar för er egen politik. hur ofta hör man en miljöpartist ta ansvar för sparförslagen i borås kommun? aldrig officiellt iaf men ofta när man träffar på er privat.

Johan sa...

men vadå revo? att vi har en ideologi får du väl ändå medge. grön kallas den och finns någorlunda väl beskriven i vårt partiprogram. sen behöver du inte gilla den - det är helt upp till var och en.

sen känner jag inte alls igen det du skriver om att vi tar ansvar för vår egen politik, det är väl just det vi gör? sen tycker jag oppositionen är väldigt bra på att gnälla, haha, men det är lugnt. det ingår liksom i rollen.

vi påpekar gärna att staden numer har en ekonomi i balans (och det är väl verkligen att ta ansvar för besparingarna?). i vår regionbudget har vi inga luftpengar. vi talar ju ständigt om begränsade resurser. och nu senast i och med besparingarna i kdn centrum så uttalade ju sig en mp-ist i tidningen.

det är en sak om du vill skälla på oss för vad vi är med om att genomföra - men nog tar vi vårt ansvar. liksom vi skulle gjort oavsett vilka vi regerar med.

revo sa...

att ta ansvar innebär inte att man bara tar ansvar för ekonomin. vad spelar det för roll att ha en ekonomi i balans när sparförslagen fortfarande bara haglar in. vad har vi för nytta med 300 miljoner på banken när ni fortfarande skär ner inom offentlig verksamhet?

7 miljoner i kommundel centrum detta år och 14 miljoner nästa år.... har ni pratat med dom som drabbas? kan berätta att många utav de i hemtjänsten, dvs vårdtagarna, har svårt att förstå varför de ska drabbas när det finns pengar på banken. visst kan jag förstå att man måste se till så att utgifterna inte rasar iväg men att spara pengar in i absurdum är riktigt tokigt!

varför spara pengar till en sämre dag när det drabbar de som har det sämst ställt idag? är det att ta ansvar?

erat argument att vi har en ekonomi i balans är ganska urvattnad. jag tycker inte det argumentet visar att ni tar ansvar.

med vad ni har för ideologi menar jag att ni inte är konsekventa. på riksnivå säger era språkrör att moderaterna är det värsta för miljön och för sverige men som sagt här hör man inte ett ljud från er.

vad driver ni för miljökrav i borås? jag måste säga att tyvärr tycker jag att sosseriet pratar mer miljö än vad ni gör för faktiskt så hör man inte mycket alls från er i borås.

Johan sa...

besparingarna i kdn centrum är jag inte speciellt insatt i. men utifrån vad jag läst ställer jag mig oxå frågande till dem - och frågar mej ifall ngn i majoriteten vill ge sossarna "fritt skottläge".

men hur definierar du att ta ansvar då? är uppriktigt nyfiken. vägled mej.

vadå inte hör ett ljud från oss? jag tycker att jag och flera med mej ganska ofta skriver artiklar i vilka vi ligger hyffsat i linje med vad vi tycker på riksnivå. och på riksnivå är det borgerliga blocket i allmänhet och moderaterna i synnerhet en miljökatastrof. men lokalt spelar sådant inte alls lika stor roll. och eftersom miljöpartiet är ett parti grönt parti utan alltför mycket toppstyrning och med en ganska platt organisation är det inte speciellt konstigt att vi i ett 15-tal kommuner kan regera ihop med borgerliga partier samtidigt som vi på riksnivå bara samarbetar i sakfrågor. det är väl helt i linje med att vi säger oss varken vara höger eller vänster?

och på lokal nivå existerar ju alla möjliga typer av samarbeten. till exempel olika regnsbågskoalitioner innefattande i princip alla partier utom sossarna, eller en hel hög samarbeten mellan s och ett eller flera så kallade mittenpartier. Eller som S&M-koalitionen i Vadstena.

och efter förra valet gjordes f.ö seriösa försök att komma överens med såväl borgarna som s+v. och majoriteten av våra medlemmar tyckte s+v-budet (eller ja, ska man vara ärlig: s-budet) var alltför dåligt.

och vad gäller miljöframgångar så hänvisar jag till den utmärkta uppräkning som vår fullmäktigegrupp levererade i höstas. och till den kan man ju lägga att vi som enda majoritetsparti stödde den suveräna motion Anders Ö (s) lade om ekomjölk - vilket ledde till att motionen gick igenom.