Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, juni 27, 2006

Ska man börja säja högerjuntan?

En av mina favoritvänsterpartister, den ivrige arbetsrättsförespråkaren och moderathataren Fredrich Legnemark, kommenterar borgarnas något komiska ordval.

Synd du står såpass långt ned på listan, Fredrich, du hade livat upp fullmäktige.

5 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

Jag brukar ta varje tillfälle i akt att kalla s+m (flyktingfrågor) eller s+fp (bodströmfrågor) för "vänsterkartellen eller vad man ska kalla dem"

fredrich legnemark sa...

Det är bara att se det som att världen ännu inte är redo för en Fredrich i full fart, med skallen full med marx och kaffe ;)

Det blir roligt nog för moderaterna att få tampas med både Ida och Lennart hehe.

Anonym sa...

Klart man ska kalla borgarna för "juntan", det har man ju gjort ända sedan deras PR-nissar kom på att de skulle lobba in "alliansen" och "kartellen". :) Jag blir mycket besviken när "seriös" media använder dessa epitet. Ja, inte "kartellen" dådå, men "alliansen".

/MKt_oimponeradavmedia

Anonym sa...

Apropå ord : observerade för ett par dagar sedan en indignerad insändare från en, tja...kristdemokrat kanske. Personen ondgjorde sig över att "besöksnäringen" diskriminerades. Eller nåt. "Besöksnäring" är ju ett underligt ord, jag funderade på om det kunde betyda privatiserad hemtjänst eller folk som, tja, var närande genom att typ tapetsera. Eller någon ny sorts av direktspam.

Ordet fick sin förklaring nästa dag, när Hotellägarna, eller något annan lobbyorganisation, hade en annons där de varmgjorde sig över "besöksnäringens" framtid. Tydligen är det hotell, restaurang och inhemsk turism som kan klassas som "besöksnäring".

Sanna mina ord, "besöksnäring" kommer att dyka upp överallt den närmsta tiden.

Sen hoppas jag ordet faller i glömska. För att det är fult.

(angående "seriös" media så är det konstigt att de använder "alliansen" men inte "kartellen", men det senare är väl för negativt laddat numera för att det ska slinka genom självcensuren)

MKt_bister

fredrich legnemark sa...

Ja, är det något som som jag har svårt för är det nyspråk. Hushållsnära tjänster? pigor! Besöksnäringen? Hotell&restaurang!

Ja herregud, precis som när begreppet "dynamiska effekter" lanserades. Vilket i princip är politiskt säljsnack för trevliga men oberäkneliga bieffekter av typen "Legaliserar vi ddt kanske kemikalieindustrin blomstrar"

Jag har rätt svårt för dösnack av den typen