Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

söndag, maj 28, 2006

Även Expressen var här

Har läst igenom Expressens politikbloggs rapporter från kongressen. Det var roligt - missade dock att även Expressen var representerade på Bishops igår kväll. Kan upplysa bloggaren om att "red" var Limmared. En tung industriort där sossarna har 60%-igt stöd. Dock hör Limmared till Tranemo kommun och där är majoriteten stabilt borgerlig.

Och undertecknad kommer ifrån Tranemo. Förresten.

Och när Götalandsbanan blir verklighet kommer det bli betydligt enklare att åka till Borås. Men det glömde nog mina kära partikamrater bort i lördags förmiddags. Valmanifestet blev dock riktigt grymt annars. Hur bra som helst faktiskt.

13 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

Ruskigt bra valmanifest!

helgonblomma sa...

alltså, bygger du (om) delarna Göteborg-Borås-Herrljunga blir det betydligt enklare där redan :) :P

Johan sa...

det är tomas som är rallare, inte jag :)

Anonym sa...

Läste lite blogg på Expressen, helvete vad det bloggades, fast, var intressant. Verkar ha varit rätt lyckad kongress.

Själv efterlyser jag ju radikalare lösningar, men, det där snacket om att ta bort momsen på ekologisk mat var ju bra. Vet inte om det är genomförbart dock, eller hur kommer att fungera.

Själv vill jag ju hellre kriminalsiera icke-ekologisk jordbruk samt straffbeskatta import av sånt som egentligen borde produceras här.

Stör mig för övrigt på företagens egna "etiska" märkningar och miljörsymboler. Leder bara till problem.

Senaste exemplet är väl 7/11 som sålde "Rättvisemärkt" kaffe som alls inte var Rättvisemärkt. Det hela grundade sig på ett missförstånd, de TRODDE kaffet var Rättvisemärkt, men det var det inte, det var nån "egen märkning" som deras kaffeleverantör hade. Hur som helst, 7/11 ber om ursäkt på sina bara knän ungefär.

Sen stör en del sig på att KRAV kopplas ihop med Svenskt Sigill. Men det är en annan historia, som jag inte stör mig på. Menar dock att Svenskt Sigill som minimikrav bör ställa...just KRAVs krav. Som det är nu säger Svenskt Sigill ungefär bara "vi följer lagen men inte mycket mer".

MKt_koffeinist

Anonym sa...

Tillägg : Är ju redan enkelt att resa till Borås :) Att däremot resa från, tja, Göteborg till Oslo, det kräver hel vetenskap. Rent ofantligt ENORMT obra att vi inte redan på unionstiden byggde järnväg genom hela Bohuslän till Oslo, och inte stannade vid Strömstad. Det går ju befängda mängder lastbilar över Svinesundsbroarna. Mycket hade kunnat tas emot i hamn i Göteborg och tågats till Oslo, och tvärtom.

/MKt_tågvän

Johan sa...

Kul att du som kommer från vänster MK vill ha hårdare miljökrav - men det är bara bra :)

Och dessutom är det befängt att vi öht upplöste unionen, eller kanske inte?

Anonym sa...

Unionen saknade ju folkligt stöd i båda länderna egentligen, så det var bra den upplöstes på det fina sätt som skedde. Däremot borde Sverige haft diverse öar, delade rättigheter till fisk och olja, men, det är en annan historia som nog inte ska diskuteras här :)

Vad gäller vänstern och miljön så är den kombinationen ju rätt sorglig. Fast jämfört med högern är den ju rätt ok ändå.

Tycker att socialism och ekologiskt lantbruk (lagstadgat sådant) låter som en utmärkt kombination, skulle ge fler jobb dessutom. :)

Såg en del på TV idag från kongressen. Imponerande, det mesta. Fattade aldrig vad den där prästen snackade om dock, då jag var upptagen med matlagning.

/MKt_hungrig

Johan sa...

Att MK matlagar ibland är ju ingen hemlighet :)

Nåväl, högern och miljön funkade på 60-talet. Centern var först med miljömotioner i riksdagen och Anders Björck lät som värsta miljöfundisen nån gång i slutet av 60-talet. Men sen ballade de ju ur fullständigt. Har du förresten läst Birger Schlaugs "Miljön och makten och friheten"? En bra bok om grön ideologi, men den har desssvärre nåra år på nacken (kom 89).

KGs tal hittar du på webben om du är nyfiken, hehe

Kul att du gillade vad du såg!

helgonblomma sa...

du vet mycket väl vad jag menar :)
//helgonblomma

helgonblomma sa...

och visst GÅR det att åka Göteborg-Borås-Herrljunga ... men vilken TID det tar!!! SNIGELFART! :( ... Rälsen är ju inte i skick för att köra SNABBT ... och det finns ju t ex ingen tågförbindelse till Landvetter ... bara som exempel ...

Anonym sa...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Anonym sa...

I find some information here.