Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, maj 22, 2006

Vem är det som slår?

DN rapporterar om det många tycks ha missat (eller åtminstone ogärna talar om): att hemmet är den farligaste platsen för kvinnor.

Mäns våld mot kvinnor är alltså i första hand en värderingsfråga, och inte en polisiär fråga.

Polisen kan inte finnas i alla hem, och det är där våldet i första hand utövas. Det borde exempelvis Maud Olofsson och Lars Leijonborg tänka på när de intervjuas i morgonsoffans ungdomspanel. Bägge två tillfrågades av tonårstjejerna hur de såg på de många överfallsvåldtäkterna på kvinnor. Och istället för att på ett lugnt sätt förklara att parken är säkrare än hemmet, och att mäns våld mot kvinnor främst är en värderingsfråga, så eldade de på tonårstjejernas rädsla.

Är det schysst?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hemmet är klart farligast för kvinnor (och barn), statistiskt sett, ja. Men inte för DE FLESTA kvinnor. DE FLESTA kvinnor löper ingen risk alls hemma (eftersom de inte har fäder som är idioter eller är ihop med idioter), men däremot en liten (men skrämmande) risk i "mörka parken". Förutsatt att de går i parken alltså (vilket de BÖR kunna göra utan rädsla men såklart inte KAN göra utan rädsla).

Jag tycker alltså att rädslan för överfallsvåldtäkter är rationell, även om de är osannolika. Det osannolika kan ju hända.

Därmed inte sagt att man ska förringa riskerna "i hemmet", tvärtom, det måste arbetas mycket målmedvetet och hårt för att få bort vissa mäns idéer om att med våld ta sig rätt att förtrycka kvinnor.

MKt_hungrig