Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

torsdag, maj 11, 2006

Svenska PopulistPartiTävlingen 2006

Hej kära läsare och välkomna till kvällens omgång av Svenska PopulistPartiTävlingen - SPPT. Ikväll ska vi kora Sveriges mest populistiska respektive minst populistiska parti. Det har varit en hård tävling, många spekulationer har förekommit och juryn hälsar att det varit svettigt. Många partier har funnits kallade men få varit utvalda. Till sist har juryn kunnat ena sig om en vinnare i vardera kategorin.

Juryn har tagit hänsyn till de nominerades ihärdighet, envishet, seriositet och patos.

Spänningen är olidlig. Valtemperaturen hög. Håll i er.

Vinnare i kategorin mest populistiska parti är... kristdemokraterna!

Juryns motivering: Kristdemokraternas envisa och helt ensamma kamp för ett sänkt bensinpris har imponerat stort på juryn. Trots att oljan håller på att ta slut, klimatförändringarna är ett faktum och alla andra partier inser att sänkt bensinpris inte är möjligt så driver de envist linjen att sänkt bensinpris är ett måste. Kristdemokraterna är självklara vinnare i kategorin årets mest populistiska parti.

Övriga nominerade var vänsterpartiet och folkpartiet.


Vi tackar juryn för detta spännande utlåtande, gratulerar kristdemokraterna och går vidare till nästa kategori. Årets minst populistiska parti.

Vinnare i kategorin minst populistiska parti är... feministiskt initiativ!

Juryns motivering: Feministiskt Initiativ har envist kämpat för frågor som på sin höjd intresserar genusvetare och helt struntat i frågor kring vardagsjämställdheten. Detta har imponerat stort på juryn då genusvetare knappast kan sägas vara en stor och viktig väljargrupp. Feministiskt Initiativ har visat prov på ideologisk skarpsinnighet och ingen som helst genomtänkt strategi, detta gör dem till självklara vinnare i kategorin årets minst populistiska parti.

Övriga nominerade var miljöpartiet och centerpartiet.


Vi tackar juryn ännu en gång och gratulerar feministiskt initativ till priset. Alla läsare önskas ett gott valår och välkomna åter 2007.

Juryn har bestått av bloggaren himself samt bekanta till honom.

3 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

jag håller inte med juryn i en sak, i övrigt var ni bra. men när har vänsterpartiet varit populister? dom har ju varken ätit kakan eller behållit den,m så att säga, utan kört en vänsterjargong utan att komma med nåt i praktisk politik, utan varit ett STÖDparti (till skillnad mot samarbetspartiet mp).jag tycker moddarna var förtjänta av deras plats, kanske också att de borde tagit hem hela spelet. men konkurrensen är hård.

Johan sa...

vänsterns ständiga överbudspolitik (en halv miljon till vettja) renderade dem en nominering.

har dock förstått att nomineringen av vänstern var omstridd. just med anledning av det du skriver.

men jag tänker inte kommentera nomineringar i övrigt. och ja, konkurrensen var hård.

Henrik sa...

Glömde juryn helt bort junilistan? Där kan man prata om populism...