Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, maj 15, 2006

Skräddarn säger nej.

101 socialdemokratiska kommunalråd dissar miljöpartiet och avvisar tanken på regeringssamarbete. Jag har sagt det förut och säger det igen. Sossarna är inte mogna att sitta i regering med något parti, framförallt inte miljöpartiet. Och Persson vågar aldrig utmana de mäktiga socialdemokratiska kommunalråden. Då sitter han själv löst.

Ibland har borgarna en poäng när de hävdar att regeringsunderlaget inte är speciellt enigt. Kanske ett högt valresultat och därefter en renodlad oppositionsroll vore precis vad det gröna partiet behöver för de närmsta fyra åren?

Dessutom kommer ju den borgerliga skutan ha kantrat lagom till nästa val.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, borgerliga skutor seglade på sniskan kantrar alltid, synd bara att det oftast är folk i mest utsatt läge som trillar i plurret först :(

Tror att det är så att i många kommuner har S styrt mer eller mindre sen "evinnerliga tider" och då är kompromissviljan svag. Är förmodligen lika illa i en del centerkommuner, men har det ju åtminstone uppifrån kommit tryck på att samarbeta med övriga högerpartier. (Vilket såklart inte hindrat att det ofta är S&C som är de såtaste vänner i lokalpolitiken, då pamparna badat bastu ihop i flest år)

/MKt_raljerande