Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, maj 23, 2006

Och så dagens debattartikel

Idag publicerades min kommentar till några unga SSU:ares bristande koll på hur deras moderparti röstar i riksdagen.

Snart publiceras Grön Ungdoms rapport om hur de andra ungdomsförbunden är radikala alibin åt sin moderpartier. De driver en helt annorlunda och mer ungdomlig politik än sina moderpartier, trots att ungdomsförbunden inte går att rösta på.

Ser fram emot rapporten, i väntan på den kan man läsa Demokratins unga dödgrävare som kom för fyra år sedan.

5 kommentarer:

Rasmus Ling sa...

jag erkänner, jag fattar mig faktiskt inte på media. att fatta beslutet om att ta bort ådalenlagarna samma vecka som 75-årsjubileet, det borde man faktiskt vilja uppmärksamma mera även om man inte tyckte så. tänk om mp skulle ändra åsikt om kärnkraften på 20-årsdagen av Tjernobyl, liksom.

Johan sa...

indeed. det var, för att använda en sportterm, öppet mål.

Anonym sa...

Redan 2001 under debaclet i Göteborg kunde det ju höras tongångar om att man skulle skjuta skarpt oftare mot folk som demonstrerade mot fel saker, hotfullt kastade kex eller pekade åt en otillåten riktning.

Vi får nog med sorg i ögonen konstatera att för dagens socialdemokrater är "Ådalen -31" en mytologisk händelse, som lämpar sig bättre i egen högmässaretorik än att hänvisa till i egen handling.

Med tanke på att media i Sverige så klart kontrolleras av borgerliga intressen så är det inte förvånande med den tystnad som nu råder.

Men det är klart, stora världshändelser som Big Brother-Jessicas förestående läppförstoring, Lordis Schlager-rock, och allsvenskan i foppoll har ju konkurrerat vad gäller spaltmetrarna.

För övrigt får väl redan svensk militär agera på svenskt område om så krävs.

/MKt_cynisk

Emma sa...

very very very good

Johan sa...

absolut, MK. du har väl rätt, dessvärre.

emma. tckr!