Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

lördag, april 15, 2006

Sex, politik och fåglar

Angela (som tyvärr lämnar partistyrelsen i samband med årets kongress) hade idag inne en intressant artikel i Borås Tidning om sexualitet. Medförfattare var ett par socialdemokrater, så åtskilliga gråsossar ute i Sjuhärad satte nog morgonkaffet i vrångstrupen.

Beklagar att Angela väljer att lämna partistyrelsen, men önskar henne lycka till med kommunpolitiken i Mark.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker att det är ganska mycket 1914 över artikeln tyvärr.

[Abort]
"Detta förvärras av ansvarslösa män som lämnar över hela ansvaret för beslutet på den enskilda kvinnan."

Ja, det är ansvarslöst. Men mannen har ju enligt lag inget att säga till om innan barnet fötts, och bör nog inte heller ha det, så hela ansvaret ligger i slutändan hos kvinnan. Förutsatt att hon inte våldtagits etc.
Gällande lagstiftning lägger alla rättigheter och skyldigheter hos kvinnan innan barnet fötts. Mannen har varken rättigheter eller skyldigheter. Orättvist? Kanske.

"För många män är den sexuella akten bara ett sätt att nå egen njutning, utan hänsyn till kvinnans behov, önskemål eller njutning."
Och vad har det med saken att göra, ens om det nu råkar vara sant?
Tycker artikeln andades nymoralism, men, ska nog inte diskutera det mer.

Är man inte mogen nog att kräva kondom för att inte smitta sig med sjukdomar eller graviditet så är man inte mogen att ha sex. Och det gäller båda parter såklart. Det är aldrig bara den enes ansvar.

Jag vågar påstå att det bara är en minoritet män som är själviska svin, om det sen kan beskrivas som "många män", tja, det beror ju på vad som avses. Antal? Andel? Antal/Andel kvinnor som råkat ut för dessa?

MKt_moral