Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, april 12, 2006

O(s)makligt

Jag tycker att äktenskapet mellan socialdemokraterna och LO känns väldigt osmakligt, och detta gör inte saken bättre. Charles har oxå en bra kommentar i sammanhanget.

Sossarna borde se över sin självbild. Industrisamhället ligger och kvider i dödsplågor, den arbetarklass de säger sig kämpa för har i huvudsak blivit en egoistisk medelklass och sossarna själva har blivit mer av en stelnad maktapparatur än ett politiskt parti.

Dagens underklass är de utan arbete, de sjukskrivna och socialbidragstagarna. Jag tror inte att LO-kollektivet skulle acceptera att sossarna började kämpa för dessa. Den sortens klasskamp vill LO inte se.

För några veckor sedan skrev några lokala socialdemokrater med avgående riksdagsledamot Arne Kjörnsberg i spetsen om klasskamp på Borås Tidnings debattsida. Det är liksom inte trovärdigt att höra Kjörnsberg mala på om klasskamp när han suttit i riksdagen i 21 år, varav 18 tillhörande regeringspartiet. Eller vänta nu, det är såklart ett erkännande - ett erkännande av sitt misslyckande. Eller?

I Miljöpartiet så kämpar vi för alla människor, även de som inte har arbete, de som inte bor i vårt eget land och de kommande generationerna. När ska sossarna gå med på en reformering av försäkringssystemen? Så att de även omfattar de som inte lönearbetat.

När ska sossarna gå med på ett samhälle för alla?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Femmenalt bra skrivet!

Trygghetssystemen är verkligen orättvisa. Varför ska en ensamstående, fattig, kanske studerande eller arbetslös småbarnsmamma ha mindre kosing när hon går hemma än fina doktorn? Är inte alla barn lika värda? Ska vi redan från födseln visa att vissa barn förtjänar bättre?

Och varför ska en medellös sate, kanske förtidpensionär efter jobb i tunga vårdyrken eller som diversearbetare, ha lägre pension än den som haft trevligt och välbetalt jobb, kanske har förmögenhet och dessutom privat pension? Ska den som anses nyttigare för samhället ha högre pension?

Nej, inför samma bidrag/försäkringar åt alla. Åtminstone som grund. Sen ska ju barnfamiljer få mer pengar än ensamstående som jag själv såklart, de har ju större legitima behov.

Jävligt underligt att den fattige ska motiveras med piskan, medan den rike ska motiveras med morötter. Borde väl rimligen vara tvärtom?

/MKt_anonume

Anonym sa...

Förlåt. Jag glömde visst bort att det ju är så dyrt att ha barn att de rika inte har råd. Därför ska de ha mer stålar. Jämför med idrottstjärnor, de har ju inte råd att bo kvar i Sverige och förtjänar därmed sänkt skatt.

För övrigt kan en medborgarlön, i någon form, ju vara något av bot på trygghetsorättvisorna.

/MKt_svamlig