Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, april 11, 2006

Brum brum (utan host host)

De borgerliga riksdagsledamöterna från trakten talar om att bensinskatten är viktig. Samtidigt som partierna är helt oeniga om hur bensinskatten ska hanteras.

Och att centern säger nej till sänkt bensinskatt är rätt talande. Trots att partiet bara har stöd på landsbygden inser de det omöjliga i sänkt bensinskatt. Samtidigt som kristdemokraterna såklart gärna kammar in några populistpoäng genom att kräva sänkt bensinskatt och därmed ökar sina chanser att få stanna kvar i riksdagen.

Jag är själv uppvuxen i Tranemo och inser att bilen är fullkomligt nödvändig för att kunna leva och fungera utanför de större städerna. Samtidigt tycker jag det är destruktivt och bakåtsträvande att diskussionen tycks ha stannat på bensinskattens nivå. Oljan är ändå på väg att ta slut och de flesta prishöjningarna beror på att oljan blivit så dyr. Priset kommer knappast minska.

Önskar att debatten kunde bli lite mer konstruktiv. Miljöbilar är framtiden för landsbygden. Som sagt, utanför städerna är bilen fullkomligt nödvändig - så varför inte köra grönt? Glädjande nog ökar försäljningen av miljöbilar. Men det verkar kristdemokraterna och andra gråa miljöförstörare ha missat.

Inga kommentarer: