Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

fredag, mars 31, 2006

Opinion

5,1%. Det är inget toppenresultat men ändå bättre än de två senaste riksdagsvalsresultaten. Således går det åt rätt håll.

Dessvärre skulle friåret och den gröna skatteväxlingen ryka ifall den här opinionsundersökningen blev faktiskt valresultat. Och minkarna väl aldrig slippa ur sina burar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja...känns som att mp på nåt sätt drunknat i debatten på senare tid. Inte mps fel, men, miljöfrågor står inte högt på allmänhetens dagordning verkar det som.

Trist, för det finns ju egentligen ett stort intresse. Speciellt för det vi äter. Det visar ju det stora gensvar som Aftonbladets "matmygel"-serie har fått. Fisk fångas i Atlanten, skickas 2200 mil för att styckas, skickas sen tillbaks. Kyckling från Thailand i Findusförpackningar som inte andas ett ord om detta.

Jag tycker miljöpartiet hårdare borde trycka på närodlad mat, och gärna ekologisk också såklart. Krav på ursprungsmärkning, ekologisk mjölk på skolorna, det är sånt som medelsvensson kan ta till sig. Vet folk om att nyttig rapsolja i många matvaror ersatts med hälsovådlig palmolja? Som DESSUTOM ofta kommer från minst sagt tvivelaktiga odlingar grundade på fördrivning av fattigfolk och skövling av natur.
Nä, det vet folk flest inte, för det står inte längre på matvarorna vad det är för ursprung på fetterna, inte ens sorterna skrivs. "veg.olja" = sånt som ratas av McDonalds, det är så man får se det kvalitetsmässigt.

Göteborg har sedan årsskiftet ekologisk mjölk i förskolor, skolor och inom äldreomsorgen. Hur är det i Stockholm, Malmö?

/MKt_grinete -ska försöka hålla sig kort i framtida inlägg, men jag blir så grinig när jag tänker på hur vi konsumenter blir förda bakom ljuset hela tiden.

Johan sa...

Det är jättekul med dina ambitiösa kommentarer, MK =)

Mat-frågan är absolut en viktig fråga. Ur en mängd aspekter. Vi prstade en del om de omtalade fiskpinnarna idag (se senaste bloggningen).