Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, mars 27, 2006

Must I paint you a picture?

Gång på gång kallas den politiska majoriteten i Borås Stad för borgerlig. Jag vet inte hur många gånger man måste upprepa det. Men här kommer det igen: Borås Stad styrs inte av en borgerlig majoritet! Borås Stad styrs av en sexpartimajoritet innehållandes de fyra partierna i det borgerliga blocket, det lokala partiet Vägvalet samt Miljöpartiet de Gröna. Alltså ingen borgerlig majoritet. Att samarbeta med den borgerliga sidan var något det gröna partiet bestämde sig för efter valet 02 och förhandlingar med bägge sidor. Samarbetet har funkat bra. Majoritetspartierna har till skillnad från socialdemokraterna gått att samarbeta med. Det har handlat om att ge och ta. Precis som i vilken politisk majoritet som helst. Våra gröna framgångar har varit goda. Men precis som i de tidigare valen så står vi obundna efter mandatperiodens slut och tänker i vanlig ordning förhandla till både höger och vänster. Så enkelt är det.

Jag kan acceptera om man kallar sexpartimajoriteten blå-grön eller icke-socialistisk. Men kalla mig fan inte borgare, det gör ont i själen! =) Och uppmaningen gäller alla, oavsett de är borgerliga ledarskribenter, förbittrade sossar eller arga vänsterpartister.

Och helgen i Stockholm har varit trevlig, nyttig och spännande. Dags att ta igen en hel del förlorad sömn och så blir det en del bloggande om helgen i morgon.

7 kommentarer:

Fredrich Legnemark sa...

Vad sägs om denna definition:

Majoriteten bestående av 4/6 borgare, ett icke-borgerligt miljöparti och en populistisk högerfraktion av kd?

;)

Jepp, jag hajar att du inte gillar borgarstämplingen, vem skulle göra det?

Johan sa...

haha, jorå, den definitionen köper jag =) men då blir det ju enklare att säga "sexpartimajoriteten".

Tomas Melin sa...

Eller, om man inte gillar er: Sexpacket...


(årets ordvits?)

Johan sa...

kan ju tipsa oppostionen så ska vi se om de anammar det i nästa fullmäktigedebatt eller debattartikel, men ärligt talat är jag skeptisk till om de har så mycket humor.

det är Göran H-klass på den vitsen, Tomas.

Per sa...

2/3 öppet borgerliga partier, det kallar jag en definitiv borgerlig majoritet. Men för övrigt så värnar ju samtliga partier den borgerliga "demokratin" så av den definitionen är de alla borgerliga.

Johan sa...

Njaa. Nog för att borgerliga majoriteter är i majoritet i majoriteten (intressant ordvändning), men det gör ju inte majoriteten till borgerlig.

Dessutom vet jag inte ifall man gå på en (iofs trevlig) r:ares definition på demokrati :P

Anonym sa...

Kanske kan man kalla det koalitions-styret eller -majoriteten?

Jag tycker också att sexpacket låter bra, väldigt västsvenskt också på något sätt :) Påminner om den sjunkna restaurangbåten i Göteborg, även känd som Matvraket sedan en tid.