Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

onsdag, mars 29, 2006

Ground control to Major Reinfeldt

Och nu minskade förhoppningarna om ett grönt block i riksdagen. Centern har verkligen inte gett sej själva en lätt uppgift när de ska vara borgarnas miljöalibi. Undrar vad Freud skulle säga om det?

Jag menar, det borgerliga blocket har tillsatt sex arbetsgrupper som ska jobba fram en gemensam borgerlig politik. Innovativt och bra, faktiskt. Men ingen grupp behandlar miljöfrågorna! Förstår inte hur centern eller exempelvis en duktig miljöpolitiker som Anders Wijkman (kd) kan trivas i ett sådant sällskap.

Borgarna anser uppenbarligen inte miljöfrågorna viktiga nog. Till vilket jordklot ska vi då flytta när det nuvarande blivit obeboeligt?

Kom igen nu. Vi glömmer den destruktiva gråa blockpolitiken och satsar på en grön lösning för framtiden. Vilka är på? Vi gröna är definitivt med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Några mp.are från olika kommuner i Örebro län skrev en debattartikel om kärnkraften och dess koppling till uranbrytning och frågade alliansen om det skulle bli uranbrytning i Sverige. Vi fick svar från c och kd som båda lovade att det minsann absolut inte skulle bli uranbrytning (trots att fp faktiskt har sagt att de vill starta med det i Sverige!) C fortsatte med att brösta upp sig som kärnkraftsmotståndare medan kd i sin artikel vurmade varmt för kärnkraften - en jättebra illustration till alliansens osynkade energipolitik.

emma ode mp hallsberg sa...

Det var jag som skrev ovan också...

mp örebros pol. sekr. passade på att gå på Wijkmans föredrag i örebro. Roligt var att Wijkman trodde att salen var full av bara kd:are och skällde därför hett på alliansen för att de inte hade lyckats enas om miljö och energi. Gissa om den ensamme miljöpartisten fick nervösa blickar från lokala kd:are.

Anonym sa...

Frågan blir väl snart om Sverige ens FÅR hindra uranbrytning. Skulle inte förvåna mig om utländska prospektörer klampar in och säger till bonden Olsson att "you must move, merci, wir brauchen ihre Uranium, you see."

Och om regeringen då sätter sig en smula på tvären, så kommer väl EU och pankar Sverige i huvudet. Och, det kanske inte är mer än rätt, ska vi importera uran från fattiga länder (eller åtminstone fattiga arbetare) så är det väl bra att vi får ta några smällar själva också...

(Sverige verkar ha ett sällsynt dåligt skydd av mineraler etc, baserat på nåt SVT-program jag såg för några år sedan, som upplagt att roffa åt sig)

/MKt_anonym

Johan sa...

Läskigt bra exempel, Emma. Jag menar, skillnaderna i synen på energipolitik är ju milsvida mellan kärnkraftskramarna och enskilda förnuftiga centerpartister och Anders Wijkman.

Vi gröna må tycka att avvecklingen går alldeles för långsamt, men den är åt rätt håll.

Kul exempel med Wijkman :)

Och MK fick in en bra smäll på EU oxå. Jäkla elände det där medlemsskapet. Vetduvad MK, toppkandidaten på gbgs riksdagslista vill gå ur EU fortare än kvickt...