Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, mars 27, 2006

Festen är snart slut

Lördagen ägnades åt klimatkonferens. Konferensen arrangerades av miljöpartiet och europeiska gröna partiet. Deltagarna var både från Sverige och övriga Europa, samt en amerikan. Och möjligen någon mer. De flesta talare var medelålders män, vilket oxå ironiserades över.

En av talarna hade ett pedagogisk exempel för att förklara det destruktiva i vårt oljeberoende. Sedan mitten av 1800-talet har vi tagit upp olja motsvarande nio champagneflaskor. Hälften av dessa har vi druckit upp de senaste tjugu åren! Och möjligen kan man hitta cirka tre flaskor till. I vilket fall som helst så är festen snart slut...

Det är hög tid för en omställning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, snart är väl oljefesten slut, och de värsta knarklangarna jublar gott medan de fattiga får plocka upp notan. Som vanligt.

Det trista är väl för övrigt att det med ett oljepris på >$30/fat tros vara lönsamt att syntetisera fram flytande bränsle ur kol etc. Gjort av illasinnade regimer som Nazityskland, och även Sydafrika tror jag, så det funkar i praktiken. Och kol räcker ju i "evigheter". :/

(Fast då får man hoppas på CO2-rening, på riktigt, inte genom nedputtning i bergrum - som har som bieffekt att man kan trycka ut mer olja)

/MK_skeptuell