Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

tisdag, mars 21, 2006

Exit Freivalds

Laila Freivalds avgick alltså. Det var nu inte speciellt oväntat, hård kritik under hela gårdagen från alla partier utom det egna samt en förmodligen stundande misstroendeomröstning i riksdagen. En minister har aldrig fällts i en misstroendeomröstning i riksdagen, de gånger ett fällande varit på gång har ministern avgått på egen hand i förväg (Anna Greta Leijon 88... och in kom Freivalds). Hade ju onekligen varit intressant att se ett misstroendevotum mot en minister slutligen gå igenom, men istället fick vi se en minister begära avsked för andra gången.

Freivalds var en övergångslösning redan när hon tillsattes efter mordet på Anna Lindh för drygt två år sedan. En erfaren minister som kunde sitta fram till nästa val och därefter efterträdas av någon yngre. Tillsvidare har Bosse Ringholm satts in (se föregående mening). Känns som att manegen är krattad för Carin Jämtin nu. Jag håller nog på henne.

Persson är nog ändå rätt nöjd nu och kan andas ut. Måhända har succesionsordningen rörts till lite. Han tvingas redan i vår avslöja vem han skulle tillsatt efter valet. Men å andra sidan har chansen att överhuvudtaget ha poster att tillsätta efter valet ökat.

Och det har varit bråda morgontimmar för alla medier, bloggare och andra tyckare som vill vara med och analysera =)

Inga kommentarer: