Om mig - Riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna i Sjuhäradsbygden - Maila gärna.

måndag, mars 27, 2006

Cirkus Parlamentarikum

Det pågår en spännande politisk cirkus kring övervakningshysterin. Både sossarna och hela det borgerliga blocket är för buggning. Därmed torde det ju inte vara så mycket att snacka om. Förslaget går igenom, vi gröna och vänstern skriver fina och förbaskat bra reservationer och blir förbannade. Någon klok liberal kanske inser att han eller hon ligger närmare de gröna. Allt hade blåst över ganska fort och fem nyanser av grått segrat igen.

Men istället har det blivit cirkus av det hela.

Regeringen gör upp med folkpartiet. Vilket upprör folkpartiets blockkamrater. Blockkamraterna blir sura, men är ju egentligen för förslaget. Så kunde det ha slutat. Men nu har centern helvänt och stödjer vårt och vänsterns förslag om bordläggning. Vilket gjort folkpartiet förbannade. Centern vändning är förstås välkommen. Dock är det spännande när sakfrågor står tillbaka för centerns behov att profilera sig, och att ett förslag som egentligen nästan nio av tio riksdagsledamöter sägs vara för inte går igenom =)

Ibland är parlamentarismen underlig. Men man kan ju alltid hoppas att något grått parti verkligen inser det vansinniga i förslaget och ansluter sig till oss som inte vill se ett Orwellskt 1984.

Inga kommentarer: